robot

Zbavte se chlóru ve vodě - OZÓN a UV světlo

OZÓN a UV lampy - moderní cesta pro Vaší vířivku a Swim Spa

Ozón je bezbarvý plyn, patří mezi nejsilnější, přirozeně se vyskytující dezinfikátory v atmosféře. Má charakteristickou vůni, kterou můžete cítit ve vzduchu po letní bouřce. Molekula kyslíku se skládá ze dvou atomů a působením UV záření se molekula kyslíku rozštěpí. A protože atom kyslíku nemůže existovat sám, seskupuje se do dvouatomové molekuly O2 nebo do tříatomové molekuly O3, které se říká ozón. UV záření z kyslíku tvoří ozónovou vrstvu, ta funguje jako filtr a chrání život na Zemi před škodlivými účinky ultrafialového záření. Ozónová vrstva absorbuje UV-C záření, které je nebezpečné pro živé organizmy. Částečně také absorbuje UV-B záření, které ve vyšší koncentraci zvyšuje riziko výskytu rakoviny kůže, očních zákalů a dalších onemocnění. Ozón se při opuštění vody rychle rozkládá na kyslík, přičemž nezanechává žádné jiné nežádoucí látky.

Výhody ozónu:

  • silné oxidační a dezinfekční účinky
  • zvyšuje kvalitu a hygienu vaší vířivky nebo swim spa
  • efektivně odstraňuje z vody nečistoty a mikroorganismy
  • zabíjí škodlivé, chlóru odolné parazity, kryptosporidie, giardie, bakterie, viry a plísně
  • snižuje potřebné používání chlóru o 90%
  • rozpouští veškeré pevné látky ve vodě
  • ani v nejmenším nemění hladinu pH
  • je ekologicky šetrný a ideální pro alergiky
  • zajišťuje čirou křišťálovou vodu s modravým zabarvením
  • zabraňuje poškození na termickém krytu a na podhlavnících kvůli menšímu používání chemie

Prozkoumejte nabídku našich ozonizátorů a doplňků a přesvědčte se o účincích ozónu na vlastní kůži.

Doporučujeme:

  • Balboa Ozonizátor ULTRAZO3NE
    Tento špičkový generátor ozónu doporučujeme do všech nových i starších modelů vířivých van a swim spa všech výrobců. Kompaktní a polymerní kazety ozonizátoru mají menší rozměry než většina podobných jednotek a výrazně šetří energii. Je také vybaven extra pojistkou, která chrání před selháním a zálohuje pojistku na řídicí desce. Tato uzavřená jednotka je chráněna před vlivem korozivních prostředí a vytváří stabilní výkon v širokém rozsahu teplot. Díky programovatelnému čistícímu cyklu, který je možné spustit na určený čas jednou denně, je péče o čistou vodu daleko snazší.

  • Aqua Sun B03 Ozonizátor - OEM EXCLUSIVE
    Moderní technologie od Aqua Sun Ozone. Model B03 Vám dodá konzistentní dávku ozónu a nevyhoří Vám ani nezkoroduje. Snížení využívání chemie a nižší potřeba údržby jsou dvěma hlavními výhodami modelu B03 ze série Pacifica Spa. Klasické vstupní napětí 110V/240V pro tuzemské i zahraniční požadavky. Mikrokoronový výboj tohoto ozonizátoru dodává konzistentní dávku ozonu s nižší teplotou, menším využitím elektřiny a s menším množstvím kyseliny dusičné. U tohoto produktu nejsou žádné kazety, nebo nádoby na výměnu.

UV lampy vodu desinfikují pomocí UV záření a čistí ji tak od bakterií, cyst a virů, které obsahuje, a tak slouží jako přirozená dezinfekce vody bez použití chemických přípravků. Jedná se tedy o velmi ekologický a zároveň efektivní způsob úpravy vody. UV světlo deaktivuje DNA škodlivých mikroorganismů, jako je escherichia coli, kryptosporidie a mnoho dalších. Dále ničí 99 % škodlivých virů, bakterií a patogenů, aniž byste do vody museli přidávat škodlivé chemikálie. Velkou výhodou je malá spotřeba energie.

Vyberte si z naší nabídky UV lamp a doplňků, abyste měli jistotu, že Vaše voda je dokonale čistá a neškodí Vašemu zdraví.

Doporučujeme:

  • Balboa - UV lampa WAVETEC254™
    Tyto kompaktní dezinfekční prostředky byly navrženy tak, aby odolaly náročnému prostředí vířivé vany. UV světlo deaktivuje DNA škodlivých mikroorganismů a ničí 99 % škodlivých virů, bakterií a patogenů, aniž byste do vody přidávaly škodlivé chemické látky nebo páchnoucí, nepříznivé plyny v životním prostředí. Velkou výhodou je i malá spotřeba energie.

Dezinfekční a sterilizační efekt UV záření se výrazně zvyšuje podporou generátoru ozónu. Jak již bylo zmíněno, ozón má velmi silné oxidační a sterilizační vlastnosti a v kombinaci s UV zářením vytvoří naprosto dokonalý dezinfekční nástroj.

 Doporučujeme:

  •  UV+Ozone Synergy Disinfection System
    Nejpokročilejší technologie pro efektivnější desinfekci a sanitaci vody. Díky synergickému výkonu generovaného ozónu do prostředí trubice s následným UV ozářením je dosaženo nejrazantnějšího desinfekčního účinku. Tato unikátní kombinace obou technologií vytváří ve vodním prostředí nejsilnější hydroxylové radikály, čímž je vytvořena nejsilnější oxidační směs s extrémně silným desinfekčním potenciálem. Díky této synergické technologii nedochází k žádným vedlejším účinkům a díky maximální efektivitě, Vám Synergy Combo ušetří mnoho peněz za dávkování desinfekce a vytvoří ve Vaší vířivé vaně nádhernou vodní lázeň bez mikroorganismů a bakterií.

  • Balboa Wavezone - UV+Ozone
    Balboa Wavezone vytváří hydroxylové radikály pro kvalitní desinfekci vířivé vany. Hydroxylové radikály nejsou považovány pouze za vysoce reaktivní, ale jsou také nejsilnějším oxidačním činidlem ve vodě. Když se ozon a UV technologie používají společně, je desinfekční výkon násoben. S ozónem v kombinaci s UV lampou se můžete naprosto odprostit od chlóru v kombinaci s bezchlórovou dezinfekcí. Malá kompaktní jednotka vyžaduje jen malý prostor pro instalaci.
--