robot

Co všechno můžeme vyměnit ve vířivce a jak ji kontrolovat?

Článek pro naše kutily! Není třeba vyměnit Vaši vířivku za novou, zde je cesta, jak ji uzdravit!

Základem vířivky je koupací vana, která má ve svém plášti zabudovaný systém trysek. S pomocí potrubí je do vany vháněna voda a vzduch. Trysky rozlišujeme na vodní a vzduchové.

Vodní trysky zajišťují hydromasáž, liší se svou velikostí a průtokem vody na bodové nebo rotační. Vzduchové trysky zajišťují perličkovou koupel.

Používáte-li ve vířivce pitnou vodu, její chemický rozbor jistě odhalí vyšší přítomnost chloru, vápníku nebo železa. Záleží na zdroji, ze kterého vodu odebíráte. Právě tyto složky mohou po čase ucpat trysky. A nejen ty, také kaly a biofilmy. Pokud máte přístup k tryskovému systému, neuškodí jej po nějaké době zkontrolovat a v případě, že objevíte stopy po usazeninách, nechte si udělat servis a hloubkově systém vyčistit. Pro domácí kutily není ideální opravovat systém svépomocí, protože se jedná o složitý mechanismus, který bychom mohli neodborným zásahem nevratně poškodit.

Pokud se nejedná o usazeniny nebo jiný opravitelný problém a trysky jsou nefunkční, musí se vyměnit. Nutná je v tomto případě kontrola těla trysky a podle rozměrů najít trysku, která je do těla kompatibilní. Pokud byste takovou trysku nenašli, kontaktujte nás na emailu: info@spa-components.com a my Vám zašleme cenovou nabídku na kompletní obměnu trysek včetně jejich těl.

Pokud se nečistoty dostanou do cirkulačního systému, u nás na e-shopu naleznete náhradní díly, které si můžete objednat, lze i najednou se servisem. Jedná se o hlavy a další doplňky k cirkulačním čerpadlům.

Vířívá vana je vlastně malý bazének nebo Swim Spa doslova bazén, s vlastním cirkulačním a filtračním systémem. Každá vířivá vana má řídící systém, někdy s vestavěným topením, který se stará o pravidelné filtrování a stálou teplotu vody.

Na našem e-shopu najdete široký výběr náhradních dílů, jako jsou: základní desky, ostatní doplňky k řídícím jednotkám a doplňky k topení.

Dále zde najdeme filtraci, která se stará o udržování čisté vody společně s ozónovou a UV desinfekcí. (Přečtěte si článek: Zbavte se chlóru ve vodě - OZÓN a UV světlo)

Jedním z nejčastějších problémů u vířivek a Swim Spa je čištění filtrace. Myslete na to, že pokud má Vaše vířivka kartušovou filtraci, určitě se Vám bude hodit mít druhou kartuši v zásobě. (Přečtěte si článek: Péče o kartušové filtry). Kompletní nabídku kartušových filtrů naleznete zde.

Další součástí vířivky a Swim Spa bývá LED osvětlení, termokryt nebo Wi-Fi moduly & audio systémy a ovladače. Toto všechno je řízeno z hlavního ovládacího panelu, kde můžete nastavit jak teplotu vody a filtrační cyklus, tak ovládat hydromasáž s perličkovou koupelí, osvětlení a také rádio a hudbu. Každý ovládací panel na sobě má nálepku, která se po nějaké době začne loupat nebo vybledne. Zde najdete naši nabídku polepů na ovládací panely. TIP: (Přečtěte si článek o Novém dotykovém ovládacím panelu SpaTouch3™)

Zde najdete další, hlavně plastové komponenty, které je občas třeba vyměnit.

Pravidelná revize trysek, filtrace a dalších komponentů Vám může ušetřit peníze. Tuto revizi můžete vykonávat sami, ale minimálně jednou za rok se doporučuje si objednat servisního technika, který vířivku nebo Swim Spa prohlédne profesionálně.

--